We hebben Vaulteq dusdanig ontworpen dat we je masterwachtwoord nooit opslaan op onze servers. Daardoor is er geen risico dat je masterwachtwoord zou worden gestolen in het onwaarschijnlijke geval dat onze server zou worden gehackt. Indien onze server zou worden gehackt zouden deze hackers in het ergste geval toegang hebben tot versleutelde data. Elke Vaulteq gebruiker heeft een individuele encryptie sleutel, dit maakt het extreem moeilijk om deze data te decoderen.

Het bruut decoderen van de encryptie sleutel zou ongeveer 10 jaar duren met een supercomputer en zou ongeveer 50.000 Euro aan elektriciteit kosten.